Plusser og minusser ved agil projektledelse

Af John Jøhn-Andersen

Agil, Agil, agil – nu skal alle være agile. Agil projektledelse er den nye standard inden for projektledelse. Hvis virksomheden ikke er med på den agile bølge er den så meget “last year”.

Den agile arbejdsmetode kom, så og sejrede? Intentionerne er ambitiøse.
Det nye i det agile univers er, at kunder og brugere skal opnå større indflydelse på funktionaliteten i deres it-løsninger. Kunder og brugere skal være medproducenter ved at deltage i de agile udviklingsteam. Væk med ’dem’ og ’os’ mellem forretningen og it.

Funktionalitet skal leveres hurtigere til produktion. Starte med vigtige, selvstændige funktioner, som kan leveres til produktion og straks give værdi for brugerne. Hyppig levering af releases til produktion – med væsentlig færre fejl.

Fokus på værdiskabelse for forretningen ved at gøre det nemmere for brugerne at få ændret udviklingsplanerne, så de får udviklet den funktionalitet, de har brug for når verdenen ændrer sig.
Mere tid og energi skal bruges på at udvikle funktionalitet, face to face kommunikation i teamet, test og mindre tid på unødig bureaukrati og dokumentation.

Prioritere læring af erfaringer, tilpasse arbejdsfordelingen og udvikle samarbejdet ved systematisk at evaluere teamets samarbejde og effektivitet. Det skal sikre teamets motivation.
Men hvor er vi? Hvor langt er vi nået?

itSMF Danmark sætter i en række artikler og møder fokus på det agile univers.
Det handler om plusser og minusser. Vi har ikke på forhånd lagt os fast på en konklusion. Vi ønsker at bidrage til at dele erfaringerne fra den agile verden. Vi modtager med tak input – store som små bidrag – med virksomhedernes erfaringer med anvendelse af agil projektledelse.

Hvad er dine erfaringer med agil?
Kontakt redaktionen på mailen: flemming@kjaersdam.dk

itSMF Danmark holder Service Management konference den 15. marts 2023, hvor det agile bliver et af temaerne.