Lars Kristian Larsen: ”Det virtuelle har sat sig”

”Det virtuelle har sat sig”
Af Flemming Kjærsdam

Digital Business Advisor Lars Kristian Larsen, Business Now, siger, at det virtuelle under karantæneperioden er kommet for at blive.

Mange vil hævde, at Coronakrisen, et virus, der forårsager lungesygdommen covid-19, er en midlertidig sygdom, der skal overstås. Når vi kommer på den anden side af Coronakrisen, spoler vi tiden tilbage og starter forfra – før nedlukningen den 11. marts 2020.
Men den 11. marts skete der noget. Præcis seks dage efter itSMF konferencen gik statsminister Mette Frederiksen (S) på talerstolen og siden har ikke noget været helt ligesom før den dag.

”Heldigvis gik alt ikke i stå den 12. marts. Vi skal være glade for, at vi lever i et samfund med så store investeringer i serverkapacitet, netværk og digital infrastruktur. Mange igangsatte projekter har kunnet gøres færdige – remote,” siger Lars Kristian Larsen.
Der har været mange virtuelle møder, workshops og tests som er gennemført uden egentlige forsinkelser af projekterne.
Coronakrisen har på den anden side sat sine spor i pipeline for nye projekter. Mange virksomheder og organisationer har en afventende holdning til at igangsætte nye projekter. Efterspørgslen er simpelthen gået ned.

”Heldigvis er der en række projekter der kan gennemføres digitalt. Men vi har oplevet nedgang i nye projekter. Teams og de nye sociale medier bliver brugt til at holde møder. Noget af det, er kommet for at blive. Det virtuelle har sat sig. Den slags applikationer vil vi komme til at bruge meget mere i fremtiden.”

”Vi har omvendt også lært på vores kurser, som vi udbyder, at vi godt kan gennemføre dem virtuelt. Her har vi fået feedback fra en del deltagere, at de savner at mødes face-to-face med de andre deltagere. Vi har lavet en virtuel lounge, men det virker for kunstigt på mange. Man mangler et sted at kunne mingle, at møde mennesker og udveksle synspunkter. Mange af de konferencer hvor jeg har været til, er det bedste sket i pauserne. Så selv om man kan mødes 300 virtuelt og chatte med folk, er det ikke det samme. Jeg glæder mig til de rigtige konferencer,” siger Lars Kristian Larsen.

Som en lille bonusinfo har Business Now indført virtuel fredagsbar for medarbejderne. Det foregår selvfølgelig hjemmefra. Men udover at spritte hænderne, indtages alkoholen også indendørs. Som kuriosum har virksomheden haft besøg af de svenske kollegaer til den virtuelle fredagsbar. De har hilst og snakket skandinavisk. Det har været en sjov hændelse under Coronakrisen.