Forside Forside

Boganmeldelse marts 2018

Af Peter Ravnholt – Service Management konsulent hos BusinessNow

Titel: The Open Group IT4IT™ Reference Architecture, Version 2.1
Forfatter: Open Group IT4IT ™ Forum
Målgruppe: ITSM-folk, arkitekter, projektledere og værktøjsansvarlige, som ønsker viden om service models, value streams og organisering af serviceleverancer
Forudsætninger: Viden om Service Management og Servicelivscyklus er en fordel

IT4IT er en standard, som har til formål at beskrive den grundlæggende struktur, aktiviteterne og det informationflow, som skal sikre en struktureret og afklaret håndtering af de (IT) services og produkter, som en serviceleverandør leverer til sin(e) kunde(r).

Bogen er som udgangspunkt nem at gå til, da den bygger på de samme grundlæggende tanker, som vi ser i ITIL, MOF m.m. om at services skal håndteres og kontrolleres gennem alle aspekter af deres livscyklus og ikke kun ud fra et driftperspektiv, som fik det meste fokus inden ITIL ændrede den grundlæggende struktur.

Læs mere


Konferencen 2018
 

Info følger snarest.

Se Call for speakers her

Se sponsorpakker her
Konferencen 2017SE PRÆSENTATIONER

Tak for sidst –ses igen om et år

Lige godt 100 Service Managers og andre deltog på itSMF Danmarks årskonference i slutningen af oktober. Herfra skal lyde tak for sidst. Vi ses igen om et år. Tre ud af fire deltagere, som har udfyldt evalueringsskemaet for konferencen, tilkendegiver, at de er tilfredse eller meget tilfredse, og at de gerne vil deltage på konferencen om et år. Det er altid godt at netværke blandt gode folk.

ItSMF ́s konference formåede atter at sætte de nye trends inden for Service Management på dagsordenen og koble dem sammen med Best Practice inden for it-drift. Som forening er det positivt, at vi atter en gang, har formået at planlægge, markeds- og gennemføre en konference ved hjælp af frivillige kræfter. Der er i evalueringerne overvejende tilfredshed rent fagligt med de fleste indlæg. Dog er der også besvarelser, som efterlyser mere tyngde i vores sessioner.

Det er en svær balancegang både at lave en konference, som gerne vil tiltrække nye medlemmer til foreningen og som også henvender sig til de mere erfarne folk i faget som ved det meste. En balance som vi konstant må udfordre og søge at mestre.

Konferencen blev kaldt ”The art of Service Integrations”. Men en ting er sikkert, indlæggene inden for dette tema viste, at fremtiden kalder på mere faglighed, mere grundighed i processer, flere kompetencer og bedre overblik for at sikre sammenhæng mellem udvikling og drift. Andre indlæg fra konferencen var omGDPR, Lean, Big Data og DevOps, som alle sammen understøtter Service Manageren i sit daglige virke.

Bestyrelsen har efter konferencen konstitueret sig. Ny formand for itSMF Danmark er Caspar Miller, Westergaard.
Se bestyrelsen her

”Vi vil i bestyrelsen arbejde målrettet med at få udbredt kendskabet til foreningen, få skaffet flere medlemmer, få arrangeret endnu flere inspirationsdage, der er relevante og interessante for vores tilhørere, og få endnu mere opmærksomhed på vores konference.,” siger han.

Næste medlemsmøde er torsdag den 16. november. Det er blevet til i samarbejde med Danske IT-advokater og omhandler Persondataforordningen og specifikt Databehandleraftaler (bilag 12 i standardkontrakten for IT-driftsaftaler). I kan se mere her

 

 


 Læs mere

Om itSMF

itSMF er en non profit organisation, som siden 1991 har været en prominent spiller inden for videreudvikling og markedsføring af best practice for Service Management standarder og uddannelse. itSMF ejes og styres af sine medlemmer.
 

Virksomheder og offentlige institutioner anvender i stadig øget omfang teknologi til at markedsføre og levere deres ydelser og produkter. Al erfaring viser imidlertid, at den ønskede effekt udebliver, såfremt mennesker, processer og værktøjer ikke følger trop i form af professionel Service Management.
 

itSMF stiller et netværk af eksperter, informationskilder og arrangementer til rådighed for virksomhederne og deres ansatte. ItSMF bidrager dermed til en værdi tilvækst til medlemmernes indsats for at øge kvaliteten og effektiviteten i virksomhedernes Service Management.

Læs folder her


Læs mere

Tilmeld nyhedsbrevet

Navn

E-mail adresse

Aktuelt
Lav din egen
inspirationsdag for fagfolk 
Læs her hvordan

 Mere end 1000 medlemmer i vores ITSMF Linkedin gruppe
Med så mange medlemmer er der stor mulighed for at udveksle erfaringer på tværs af brancher og organisationer. Hvis du ikke allerede er medlem, så benyt dig af muligheden og meld dig ind allerede i dag - det er nemt og så er det gratis.Se tidligere aktuelle emner her